Een kunstgebit vervangt de eigen tanden en kiezen en kan tegenwoordig zo mooi worden gemaakt, dat het niet van echt te onderscheiden is. Wanneer u tanden en/of kiezen mist, helpt een (gedeeltelijk) kunstgebit u om weer goed te kunnen kauwen, makkelijker te praten en er verzorgd uit te zien. Als tandprotheticus zijn we gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van alle prothetische voorzieningen die uit de mond zijn te nemen. Een kunstgebit bijvoorbeeld.

Kunstgebit? Dat is maatwerk

Een kunstgebit maken is maatwerk. Maatwerk dat begint met het nemen van nauwkeurige afdrukken van uw mond. Samen kijken we vervolgens naar de vorm, maat en kleur van de kunsttanden.

Daarna wordt er een proefprothese gemaakt en passen we deze in de mond. Zit het goed? Voelt het goed? Hoe ziet het er uit? Kortom; is alles naar wens? Na de aanpassingen, werken we de prothese volledig af en is deze klaar voor gebruik.

Welke vergoeding krijgt u bij uw zorgverzekering?

Een kunstgebit krijgt u voor een groot deel vergoed uit uw basisverzekering. Ook kunt u een extra vergoeding krijgen uit uw aanvullende verzekering. Wilt u hier meer over weten, lees dan verder op onze pagina over vergoedingen van zorgverzekeraars.

Materiaal

Afhankelijk van het type prothese wordt het materiaal gekozen. De zogenaamde kunstharsprothese is gemaakt van een roze, tandvleeskleurige kunsthars, waarin de kunsttanden en –kiezen zijn verankerd. De frameprothese is gemaakt van metaal. Op het metaal is een tandvleeskleurige kunsthars aangebracht waarom de kunsttanden en –kiezen zitten. De kunsttanden en –kiezen worden gemaakt van acryl.

Tijdsduur

Het proces vanaf de eerste afspraak, het maken van de afdrukken, de proefprothese en het daadwerkelijke kunstgebit duurt enkele weken. Elke week plannen we een afspraak met u, om de voortgang te bewaken en te controleren hoe u zich voelt met het nieuwe kunstgebit. Een nieuwe prothese voelt namelijk anders aan dan uw eigen tanden, of uw vorige prothese en het duurt even voordat u eraan gewend bent. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan kunnen we bij spoed snel schakelen en snel een kunstgebit voor u maken.

Resultaat

Ons ervaren en deskundige team staat altijd klaar om uw wensen met de groots mogelijke zorg vorm te geven. Het is ons werk en daar zijn we trots op. Kunstgebitten maken we zo, dat het volledig naar uw wens is en het er zo natuurlijk mogelijk uit ziet. Met als uiteindelijke resultaat een goed passend en vooral mooi gebit.

Inloopspreekuur

Wilt u meer weten en heeft u vragen? U bent van harte welkom op ons inloopspreekuur waar u zonder afspraak langs kunt komen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Op al uw vragen hebben we een antwoord. Beloofd. Daar zijn we immers voor.