Een brug vervangt één of meer ontbrekende tanden of kiezen en zit vast aan twee of meer afgeslepen tanden (die pijlers worden genoemd) aan weerszijden van de open ruimte. Op die pijlers worden kronen geplaatst met daartussen een brugdeel. Dat tussendeel bestaat uit een of meer kronen die de open ruimte vullen.

Er zijn verschillende redenen om een brug toe te passen:

  • Ter vervanging van een of meer ontbrekende tanden en/of kiezen
  • Tekort aan kauwvlak
  • Ter voorkoming van scheefstand van tanden en kiezen door ontstane open ruimte
  • Esthetische verbetering

Een brug bestaat uit meerdere kronen aan elkaar met een zwevende kroon ter plaatse van de open ruimte. Aan de tanden en/of kiezen aan weerszijden van de open ruimte worden pijlers geplaatst door uw tandarts waaraan de brug definitief wordt bevestigd.

Van der Linden Tandtechniek

In ons laboratorium maken wij de brug van metaal of porselein die de oorspronkelijke vorm, kleur en functie van uw tanden zoveel mogelijk benadert. Deze wordt door uw tandarts definitief bevestigd over de wortel.

Alternatieve oplossing voor een brug

Een alternatieve oplossing is een kroon op implantaat. Of indien u een uitneembare oplossing wenst een gedeeltelijk kunstgebit.

Gratis inloopspreekuur

Wilt u meer weten en heeft u vragen? U bent van harte welkom op ons inloopspreekuur waar u zonder afspraak langs kunt komen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Op al uw vragen hebben we een antwoord. Beloofd. Daar zijn we immers voor.