Een kroon is een kunsttand die als een kapje over een bestaande wortel of implantaat wordt bevestigd. Om het kapje is keramiek aangebracht zodat de tand zijn oorspronkelijke vorm en functie terugkrijgt.

Kroon & tandarts

Een kroon wordt geplaatst over een bestaande tand of kies, die de tandarts heeft geslepen tot de wortel. In ons laboratorium maken wij een kunsttand van metaal of porselein die de oorspronkelijke vorm, kleur en functie van uw tand zoveel mogelijk benadert. Deze wordt door uw tandarts definitief bevestigd over de wortel.

Een aantal redenen om een kroon toe te passen:

  • Tandbederf
  • Tandbeschadiging
  • Tandbreuk
  • Esthetische verbetering

Is er sprake van een situatie waarbij een of meerdere tanden ontbreken? Dan kiest u voor een brug of een kroon op implantaat of een gedeeltelijk kunstgebit.

Kosten voor het plaatsen van een kroon

De kosten van een kroon kunnen flink variëren. De kosten van een kroon komen ter sprake wanneer een tand of kies door omstandigheden zwak geworden is. Dit overlegt u met uw tandarts. Hij of zij bepaalt samen met u welke behandeling noodzakelijk is en voert deze vervolgens uit.

Van der Linden Tandtechniek maakt vervolgens in opdracht van de tandarts de kroon. Maar ook u kunt de opdracht aan ons geven door bij uw tandarts aan te geven dat u wenst dat wij het werkstuk voor u maken. U bent immers degene die betaalt.

Gratis inloopspreekuur

Wilt u meer weten en heeft u vragen? U bent van harte welkom op ons inloopspreekuur waar u zonder afspraak langs kunt komen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Op al uw vragen hebben we een antwoord. Beloofd. Daar zijn we immers voor.