Werkwijze Tandtechniek

Wij werken niet voor een tandarts maar wij werken mét een tandarts. Wij zijn ervan overtuigd dat zuivere communicatie tussen tandarts en tandtechnicus, en juiste voorlichting over de mogelijkheden aan de patiënt de kwaliteit van het finale werkstuk ten goede komt.

Bezorgingen

Wij komen van maandag tot vrijdag tweemaaldaags langs bij de samenwerkende tandartspraktijken om het techniekwerk te brengen of op te halen. Tijdens deze rondes wordt tevens de mondscanner afgeleverd of opgehaald.

Individuele kleurbepaling en opbakken aan de stoel

Heeft u een patiënt die alleen met het beste van het beste genoegen neemt? Dan kunt u uw patiënt doorverwijzen naar ons laboratorium. Wij bieden de mogelijkheid om de kroon van een of meerdere delen op te bakken waarbij we het product laag voor laag het karakter en de kleuropbouw geven tot het gewenste resultaat. Na elke laag volgt een pasmoment; waar nodig wordt bijgeslepen en/of een nieuwe laag keramiek toegepast. Vooral voor kroon- en brugwerk in het front biedt dit een uitkomst.

Een beter resultaat door:

  • kleurbepaling met onze opbakkeramieken i.p.v. de standaard kleuren;
  • er wordt rekening gehouden met de vorm van het gezicht en lachlijn;
  • er worden foto’s gemaakt met een speciale mondcamera waardoor de oppervlaktestructuur, translucentie, grijswaarden en vorm van de naaste elementen duidelijk zijn.