Een nieuw kunstgebit

Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten en maken van gebitsprothesen (beter bekend als een nieuw kunstgebit). Het is een vak apart waarbij we met veel factoren rekening moeten houden.

Elke patiënt is uniek en heeft eigen wensen en eisen. Soms lichte, soms donkere tanden. Soms netjes op een rij opgesteld, soms iets schever. Wij adviseren u graag om uw prothese een natuurlijk aanzicht te geven. Een kunstgebit moet in harmonie zijn met uw gezicht. Elke aanvulling die wij maken, moet die harmonie versterken of herstellen. Door het ontbreken van de eigen tanden en kiezen, is bovendien de vorm van de mond vaak veranderd en de kaak geslonken. Het gaat erom dat de oorspronkelijke gelaatsuitdrukking weer teruggebracht wordt. Alleen dan is uw kunstgebit in esthetisch opzicht geslaagd.

Naast esthetiek zijn functionaliteit en fonetiek heel belangrijk. Het zijn de pijlers onder een goed kunstgebit. Dat luistert heel nauw. De stand en de vorm van uw tanden bepalen bijvoorbeeld of u goed kunt kauwen en of u gemakkelijk uit uw woorden komt.

Het maken van een nieuw kunstgebit gebeurt in verschillende stappen.

  • De eerste afdrukken.
  • De definitieve afdrukken door middel van speciaal voor u gemaakte lepels.
  • Hoe staat de bovenkaak ten opzichte van de onderkaak.
  • Prothese passen in was. De tanden en kiezen zijn opgesteld in roze was en eenvoudig aan te passen).
  • Plaatsing van de definitieve prothese.
  • Wij bieden o.a. jaarlijks een gratis gebitscontrole.

Heeft u last van een loszittend gebit? Misschien is dan een klikgebit iets voor u.

Voor een gratis gebitscontrole of vragen over het onderhouden van uw kunstgebit verwijzen wij u naar onderhoud en gebitsreparaties.