Onderhoud van uw kunstgebit

Reinigen

Wij adviseren om na iedere maaltijd uw mond te spoelen met water en uw prothese minstens twee maal per dag te poetsen met een tandenborstel en prothesereiniger waarna goed af te spoelen onder stromend water. Het tandvlees dat in contact staat met de prothese dient eveneens twee maal daags te worden gepoetst. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel met tandpasta.

Bewaren

Wanneer u uw prothese niet draagt kunt u deze het beste bewaren in een vochtig prothesedoosje. Leg de prothese nooit in water warmer dan 40°C en gebruik zeker geen bleekwater of schuurmiddelen (let op: tandpasta is een schuurmiddel).

’s Nachts

We begrijpen dat u ‚’s morgens bij voorkeur wakker wordt met uw prothese in, maar er zijn meerdere redenen om dit niet te doen. Overdag loopt u soms kleine wondjes op door het dragen van de prothese. Door deze ‚’s nachts niet te dragen geeft u uw mond de gelegenheid om de wondjes te helen. Ook wordt er ‚’s nachts soms ongemerkt geknarst waardoor kiezen onnodig sneller slijten. Maar bovenal is het goed voor de doorbloeding van uw mondslijmvliezen wat bevorderlijk is voor een hygiënische mondflora.