Immediaatprothese

U heeft de beslissing gemaakt; u wilt af van de tanden en kiezen die u nog heeft. Wij staan klaar om u te begeleiden bij deze ingrijpende beslissing. De behandeling gebeurt in samenwerking met uw tandarts, of indien u er geen heeft een tandarts waarmee wij samenwerken.

Wij kiezen samen met u de vorm en kleur van de nieuwe tanden en/of kiezen uit, natuurlijk passend bij de vorm van uw gezicht waarna wij de immediaatprothese maken in ons laboratorium. Vervolgens maakt u een afspraak bij de tandarts voor het trekken van uw tanden en/of kiezen. De tandarts zal de prothese onmiddellijk plaatsen. Dat lijkt vreemd over uw verse wonden, maar u zult merken dat deze als een soort verband om uw wonden ligt.

Hierna kunt u weer bij ons terecht voor de nazorg die nodig is. Zodra u geen tanden en kiezen meer in uw mond heeft, zal het kaakbot resorberen (de kaak wordt kleiner). Hierdoor ontstaat op den duur ruimte tussen de prothese en uw kaak en zal de prothese losser gaan zitten. Dit lossen wij door de prothese zo nu en dan op te vullen. Daarnaast wordt uw prothese tussentijds een keer gerebased.

De immediaatprothese mag na verloop van tijd worden vervangen voor een volledig kunstgebit.