CadCam

De veranderingen binnen de tandtechniek gaan door CadCam (Computer Aided Design / Computer Aided Manufacturing) erg snel. Het team van J.A. van der Linden wordt hierin steeds in bijgeschoold zodat de kennis up-to-date blijft. Dit is erg belangrijk omdat CadCam binnen de tandtechniek steeds verder wordt uitgebreid en geoptimaliseerd.

Waar veel laboratoria het systeem zien als een bedreiging pakt Van der Linden CadCam met beide handen aan. Een aantal jaar geleden ging de digitalisering van de tandtechniek alleen nog over het kroon- en brugwerk. Nu worden steeds meer werkstukken digitaal geproduceerd. Als tandtechnisch laboratorium is het leveren van kwaliteit ons voornaamste doel. Wij stappen pas over op een digitale workflow als we zijn overtuigd van de kwaliteit die die workflow ons kan bieden.

Een goed voorbeeld van een belangrijke ontwikkeling van digitalisering binnen ons laboratorium is de aanschaf van mondscanners. Sinds de aanschaf en uitleen van de mondscanners aan tandartsen is onze afzet van kroon- en brugwerk verdrievoudigd en zijn de tandartsen waar we mee samen werken nog nooit zo tevreden geweest over de pasvorm van onze werkstukken.